Ν.Ο.Π.Ο.ΚΑΓΩΝΕΣΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣPhotosvideosPhotos 2009Βικελεια 2009Τα Νεα μας

Τα χρυσά δελφίνια ανεβάζουν κι άλλο τον πήχη.

  Συμμετοχή της ομάδας μας, με δυναμικό παρών, στους περιφερειακούς αγώνες στη Χίο.

 

Τα χρυσά δελφίνια ανεβάζουν κι άλλο τον πήχη.

 

     Στις 20 και 21 Ιουνίου 2008 η ομάδα μας για δεύτερη φορά μέσα στο έτος επισκέφτηκε το νησί της Χίου για να συμμετέχει στους θερινούς περιφερειακούς αγώνες για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών

     Γι’ άλλη μια φορά φάνηκε το καλό πρόσωπο της ομάδας που οφείλεται στην οργανωμένη, πειθαρχημένη και σωστή προπόνηση που ακλουθούν τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτος.

     Όπως σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους, έτσι και σε αυτή της Χίου, έδωσαν με την παρουσία τους σημαντικό παρών και απόδειξαν για ακόμη μια φορά το δυναμισμό τους στο άθλημα της κολύμβησης.

     Η περιφέρεια του Αιγαίου  αποτελεί φυτώριο μικρών αθλητών που με τη στήριξη των προπονητών, των συλλόγων τους, των γονιών τους και όλων εκείνων που με κάθε τρόπο ενισχύουν και βοηθούν ώστε να μπορούν να στέκονται ισάξια δίπλα σε αθλητές ισχυρών σωματείων μεγάλων πόλεων.

     Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στα παιδιά μας για τις επιδόσεις τους και τα ευχαριστούμε που μας γεμίζουν με συναισθήματα έντασης, χαράς, και ευτυχίας που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

     Συνεχίστε τον όμορφο δρόμο που έχετε διαλέξει, εντάξτε το πνεύμα του αθλητισμού σε όλες σας τις 
δραστηριότητες και θα έχετε σίγουρα πολλές επιτυχίες ισάξιες με αυτές του αγαπημένου αθλήματος σας.
Πανελλήνιοι Περιφερειακοί  Αγώνες Κολύμβησης Προαγωνιστικών Κατηγοριών ΧΙΟΣ 2008

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...

  Κάθε χρόνο το Φεβρουάριο διεξάγονται οι πανελλήνιοι περιφερειακοί  αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών .Οι αγώνες γίνονται στη Χίο όπου ανήκει περιφερειακά ο όμιλος μας. Συμμετέχουν όλα τα σωματεία Βόρειου Αιγαίου. Ο ΝΟΠΟΚ αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτούς τους αγώνες.

Η δυσκολία της μετακίνησης ήταν δεδομένη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων δεν υπήρχε πλοίο στη γραμμή Σύρος – Χίος.  Το οικονομικό κόστος της μετακίνησης ήταν αρκετά υψηλό. Η μετάβαση της αποστολής  θα έπρεπε να γίνει με 4 μεταφορικά μέσα (3  πλοία και 1 αεροπλάνο) . Η τιμή των εισιτηρίων οικονομικά δυσβάσταχτη για τους γονείς των αθλητών. Τα παιδιά θα έχαναν 3 μέρες από το σχολείο τους . Το σημαντικότερο όμως θα ήταν η σωματική και πνευματική ταλαιπωρία των μικρών αθλητών –τριών.   

Εξαιτίας όλων αυτών των δυσκολιών ζητήθηκε η βοήθεια της Νομαρχίας Κύκλαδων για παρέκλισση του δρομολογίου του «Νήσος Χίος» ώστε να μεταφερθούν οι αθλητές του ομίλου στη Χίο. Την ίδια στιγμή γονείς των παιδιών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη βουλευτή μας Κ. Άρια Μανούσου - Μπινοπούλου ζητώντας τη βοήθεια της για την αλλαγή του δρομολογίου. Η γνωστή σε όλους μας ευαισθησία της στα προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι του νησιού μας γενικότερα, έδωσε λύση στο πρόβλημα μας . Με τις ενέργειες της στο Υπουργείο Ναυτιλίας κατάφερε την προσέγγιση του πλοίου  στο λιμάνι της Σύρου. Το «Νήσος Χίος» πέρασε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και μετέφερε την αποστολή του ομίλου στη Χίο και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου επέστρεψε στο νησί μας.

  Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του κολυμβητικού τμήματος από το Σεπτέμβριο που επαναδραστηριοποιήθηκε το τμήμα .Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, βελτίωσαν  τις ατομικές τους επιδόσεις   και κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο 18 φορές!ΜΕ (1) ΧΡΥΣΟ (1) ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ (1) ΧΑΛΚΙΝΟ

επέστρεψε ο ΝΟΠΟΚ από τους αγώνες στο Περιστέρι στις  05 και 06 Απριλίου 2008
με την επωνυμία 9ο  Τρόπαιο Γλαύκος .

  Στους αγώνες έλαβαν  μέρος πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες από 40 συλλόγους
κυρίως των Αθηνών καθώς και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Με 8 αθλητές 9-12 χρόνων από την προαγωνιστική του ομάδα συμμετείχε ο σύλλογος μας .  Ο συναγωνισμός για μια ακόμη φορά για τους αθλητές μας ήταν αρκετά δύσκολος. Τα κατάφεραν όμως , απέσπασαν τρία μετάλλια και βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις .Αυτή η αποστολή ήταν ακόμη ένα τεστ του προπονητή προκειμένου να διαπιστωθεί η αγωνιστική κατάσταση των κολυμβητών  αλλά και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες όλοι οι αθλητές.

          Όλα πλέον δείχνουν ότι η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και έχει ακόμη καλύτερες προοπτικές αρκεί να συνεχιστεί η προσπάθεια από τα παιδιά και τον προπονητή τους .


Ο ΝΟΠΟΚ στη γιορτή της κολύμβησης
(3ο Κύπελο ΚΟΑΤ - 6 & 7 Δεκεμβρίου 2008)

Με μια πρόκριση αθλήτριάς του σε πανελλήνιους αγώνες γύρισε ο ΝΟΠΟΚ από την Τρίπολη. Συγκεκριμένα η αθλήτρια μας Αγγελική Δράκου,με μια εξαιρετική εμφάνιση έπιασε τα όρια στα 50μ. Ύπτιο,που της εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων .Στην κατηγορία των κοριτσιών 12 ετών, οι αθλήτριές μας Μαρία Αποστόλου και Κωνσταντίνα Καλογερά κατάφεραν να αποσπάσουν από δύο χάλκινα μετάλλια η
καθεμία καταλαμβάνοντας την 3η θέση στα 200μ Πρόσθιο & 200μ Ελεύθερο και την 3η θέση στα 50μ Πεταλούδα & 100μ Πεταλούδα αντίστοιχα. Θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές μας: Κατερίνα Νόκα,
Πέτρος Στεφάνου, Γιάννης Πρίντεζης, Γιώργος Χάσπαρης και Δημήτρης Ξένος, με πολύ καλές επιδόσεις, ατομικά ρεκόρ και αρκετά πλασαρίσματα στην τελική οκτάδα.